Omgeving Can Garden Beach

De ligging

Can Garden Beach is gelegen in het centrum van Side, direct aan het prachtige zandstrand en de wandelboulevard. Side ligt in de provincie Antalya, aan de Turkse Rivièra. Een perfecte bestemming als u op zoek bent naar zon, zee en strand, maar ook houdt van een (cultureel) uitstapje. De stad Side is een populaire badplaats en vroeger een belangrijke havenplaats ten Oosten van Antalya. De oude stad heeft veel van zijn oude karakter behouden en wordt gekenmerkt door veel smalle straatjes waarin u veel monumenten en ruïnes aan zult treffen. Met de overblijfselen uit de oude tijd is Side een echte trekpleister voor veel toeristen. Het centrum van Side is autoluw en hier vindt u vele restaurants en bars waar u heerlijk kunt eten en een drankje nuttigen.

Side is gelegen op 70 km van Antalya, op 65 km van Alanya en op 4 km van Manavgat.

Direct het strand

Can Garden Beach is gelegen direct aan het strand van Side. Het strand loopt rustig af in zee waardoor het een ideaal strand is voor families met kinderen. Een deel van het strand is gereserveerd voor gasten van het hotel. Het strand is ook erg populair onder joggers en ochtenwandelaars. Vanaf het strand van Side loopt u de boulevard op, vanwaar u loopt naar het centrum van Side.

Bezienswaardigheden

In de directe en nabije omgeving van Can Garden Beach heeft u veel bezienswaardigheden. Tussen Perge en Side ligt het amfitheater Aspendos. Het theater biedt plaats aan 15.000 mensen en in de zomer worden hier vaak concerten of opera’s gehouden. Net als Side is Perge een niet te missen stad voor cultuurliefhebbers. In Perge vindt u nog veel overblijfselen uit het Romeinse rijk. Ook zeker een bezoekje waard is het wonderschone Antalya. De grote Turkse plaats heeft een groot centrum waar van alles te beleven valt. Hier kunt u goed shoppen, eten en drinken maar vergeet niet een bezoek te brengen aan één van de mooie watervallen en de sfeervolle haven. Op korte afstand van Side ligt ook de stad Manavgat, waar op maandag en donderdag een grote markt is. Hier kunt u ook een mooie boottocht maken en genieten van de mooie rivier en watervallen. Verder zijn er genoeg leuke activiteiten in de omgeving en kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een jeep safari, diepzeeduiken, raften of ander waterplezier.

Op de kaart